Amira  Metodieva
welkom in de wonderlijke wereld van de harpmuziek

Concert Harp & Piano (Vrijdag 12 juni 2015)
Concert door mijn leeringen aan de Gemeentelijke Muziekacademie in Sint-Pieters-Woluwe
Locatie: Gemeenschapscentrum Kontakt, Orbanlaan 54 Sint-Pieters-Woluwe (België)
Inkom: gratis
Start: 19h

Luister naar de Siciliana van J.S. Bach        


(nl) 

(fr) 

(uk)



 
 
Meer informatie en booking:
amiraharp@yahoo.com

 

Ik ben professionele harpiste. Ik ben geboren in  Bulgarije en nu woon ik in Antwerpen, België.

Ik heb mijn harpopleiding met de "Grootste Onderscheiding" volbracht op het Nationale Muziekconservatorium in Sofia, Bulgarije. Daarna werd ik geselecteerd als eerste harpiste van het Radio en Televisie Symfonie Orkest te Sofia. Ik heb verscheidene TV en radio - optredens gedaan.
Na een soloconcert in juni 1984 van de grootste harpist van de 20 eeuw, Nicanor Zabaleta besloot ik om verder te gaan specialiseren.

In september 1989, heb ik een beurs ontvangen van Denise Tolkovsky, directrice van het  "Alex de Vries Fonds" in Antwerpen en ging ik naar het Koninklijke Muziek conservatorium in Brussel, België  voor specialisatie in de harp klas van Professor Susanna Mildonian - een van de beste harpisten van het moment. . 

Ik  heb de volgende zomercursussen gedaan: 

  • Augustus 1991, Santiago de Compostela, Spanië in de zomercursus voor Spaanse harpmuziek in de klas van  Nicanor Zabaleta.
  • Augustus 1992, 1993 en 1994, Sienna, Italië - zomercursussen voor harp in "Academia Musicale Chigiana" bij Susanna Mildonian waar ik het "Diploma di Merito" heb verkregen.
Later werd  lesgeven een ware passie voor me.
Nu geef ik les aan de Muziek Academie van Beveren en aan de Muziek Academie van Etterbeek - Brussel. 
Tijdens de Paas- en zomervakantie geef ik harples in een Muziek Kamp van "Jeugd en Muziek - Brussel" in het Europeese Centrum "La Foresta" in Vaalbeek, België. 

Ik speel met verschillende kamerformaties:
harp en viool; harp en fluit; harp en zang; harp, fluit en viool, enz. 

Voor onze presentaties hebben we een groot repertorium. We presenteren solo recitals, romantische en  hedendaagse muziek, licht klassieke muziek, Kerstliedjes, huwelijksfeesten, ingetogen muziek, verjaardagsfeestjes, sfeervolle muziek, enz.

We spelen even graag in de grotere concertzalen als in kerken of op een privé ceremonie. We maken muziek voor iedereen en elke gelegenheid! 

Ik  werk ook als  freelance harpiste  met het "Filharmonisch orkest van Vlaanderen", "Filharmonisch orkest van Luik", "De Munt", "Night of the Proms", en "Il novecento". 

Als u op zoek bent naar informatie over harp dan heb ik hieronder een paar interessante links voor u verzameld.